Fish Tikka Curry med ris och sallad
Mari Bergman

Fish Tikka Curry med ris och sallad

30 minEnkelt
510,90 kr
4 portioner63,70 kr per portion
Härliga smaker från Indien, riset och salladen bryter av på ett milt sätt. Mättar stora som små magar! (Tastelines matkasse v5 2015)

Tillbehör
0,5 stHuvudsallat
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
4 dlLångkornigt Ris
0,5 stGurka
Fish tikka curry
1 stKoriander - färsk
1 mskLantbuljong
1 tskTorkad gurkmeja
4 klyftaVitlök Vanlig
800 gTorskfilé
0,5 tskChiliflakes
2 stGul lök
2 stVanliga Tomater
3 tskSpiskummin
1 mskTomatpuré
1 mskFärsk ingefära
2 krmSvartpeppar Malen
400 gKrossade Tomater
1 mskHonung
400 gKokosmjölk
0,75 mskSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Fish tikka curry:Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Hetta upp olja och smör i en gryta eller stor kastrull. Fräs lök och ingefära tillsammans med spiskummin, gurkmeja och chiliflakes.

2

Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, honung, buljong, tomatpuré, salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme under lock i ca 10 minuter.

3

Tillbehör:Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

4

Skölj och skär sallad och gurka i bitar. Lägg upp i en skål.

5

Fish tikka curry: Mixa såsen slät med hjälp av en stavmixer. Skölj och klyfta tomaterna och skär fisken i mindre bitar. Tillsätt till såsen och sjud några minuter tills fisken känns klar. Skölj och grovhacka koriandern och strö över grytan.

Servera din fish tikka curry med en klick yoghurt, ris och sallad.

Näringsvärde/portion: Kcal: 604, Protein: 48 g, Fett: 16 g, Kolhydrater: 63 g.

Bild:

Sanna Livijn Wexell