Festlig fläskfilégryta med kantareller och klyftpotatis
Mari Bergman

Festlig fläskfilégryta med kantareller och klyftpotatis

30 minEnkelt
321,65 kr
4 portioner41,68 kr per portion
Fantastisk gryta med fläskfilé som är lika god som snabblagad!

Gryta
1 mskKalvfond Buljong
1,5 dlVispgrädde
1,5 dlVatten
500 gFläskfile Färsk
1 stRödlök
1 krmSalt Fint
200 gKantareller Konserv
2 mskMat & Bak Smör
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
2 mskOlivolja
800 gPotatis Fast
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
Sallad
125 gKörsbärstomater
0,5 stIsbergssallat
2 mskVinäger
3 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg dem på en plåt och ringla över olja och salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Putsa fläskfilén från fett och senor och skär den i 1 cm tjocka skivor. Skala och skär rödlöken i klyftor och skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna eller gryta med lite smör och fräs kött, lök och kantareller några minuter. Tillsätt grädde, vatten och kalvfond och låt grytan puttra ihop 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och dela tomaterna på mitten. Lägg i en skål och ringla över olja och vinäger.

Servera grytan med klyftpotatis och sallad.

Fota: Linnea Swärd

Näringsvärde: Kcal: 578, Fett: 31 g, Protein: 40 g, Kolhydrater: 40 g.

Bild:

Linnea Swärd