Citronrostad kyckling med örter, potatis och hoummus
Mari Bergman

Citronrostad kyckling med örter, potatis och hoummus

45 minEnkelt
322,40 kr
4 portioner30,21 kr per portion
En allt i ett rätt med rostad citronkyckling och potatis, serverad med en krämig hummus.

Linshummus
1 krmFlingsalt
2 tskVinäger
200 gGröna Linser Torkade
1 krmCayennepeppar
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskOlivolja
Kyckling
1 krmSvartpeppar Malen
1 kgKycklingben
1 tskTimjan - torkad
2 krmSalt Fint
1 mskHonung Flytande
3 mskOlivolja
4 klyftaVitlök Vanlig
2 stCitron
1 stGul lök
1 tskRosmarin - torkad
800 gPotatis Fast
Tomatsallad
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
0,5 stRödlök
0,5 stPersilja - färsk
250 gKörsbärstomater
2 tskBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kyckling: Tvätta potatisen och skär dem i 1 ½ cm tjocka skivor.

3

Skala lök och vitlök, skär den gula löken i stora klyftor och krossa vitlöksklyftorna lite lätt.

4

Tvätta citronerna ordentligt och dela dem på mitten.

5

Lägg kyckling, potatis, lök, vitlök och citronhalvor på en ugnsplåt. Krydda med rosmarin, timjan, salt och peppar efter smak. Ringla över olivolja och honung och blanda om ordentligt med händerna. Se till så att citronhalvorna ligger med fruktköttet uppåt. Sätt in i ugnen ca 40 min.

6

Linshummus: Koka linserna mjuka i vatten. Sila av vattnet och mixa ihop linserna med vitlök, vinäger, olja, cayennepeppar och smaka av med salt och peppar.

7

Tomatsallad: Skölj och halvera tomaterna. Skala och finhacka rödlök och skölj och finhacka persilja. Blanda i en skål tillsammans med olja, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.

8

Kyckling: När kycklingen och potatisen är klar i ugnen så pressar du över lite av de ugnsrostade citronerna. Akta bara så att du inte bränner dig. Servera tillsammans med linshummus och tomatsallad.

Näringsvärde: Kcal: 552 Fett: 20 g Protein: 42 g Kolhydrater: 46 g

Bild:

Linnea Swärd