Chokladsnitt
Malin Juhanisdotter

Chokladsnitt

30 minEnkelt
37,95 kr
1 portion2,54 kr per portion
Krispiga chokladsnittar - en klassisk småkaka som är lika god till kalaset som till eftermiddagskaffet! Receptet ger ca 30 st kakor.

1 tskVaniljsocker
2,5 dlVetemjöl
1 dlPärlsocker
125 gMat & Bak Smör
0,5 tskBakpulver
2 mskKakao
1,25 dlStrösocker
1 stÄgg
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Låt smöret bli rumstempererat.

2

Tärna smöret och blanda med socker i en bunke. Vispa ihop smöret och sockret med en elvisp.

3

Blanda ihop kakao, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke.

4

Tillsätt mjölblandningen till smöret och arbeta ihop till en deg.

5

Dela degen i 3 lika stora delar och forma dem till längder, ca 15 cm långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.

5

Platta till längderna med hjälp av en gaffel, pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

6

Grädda chokladsnittarna i 200 grader ca 15 min. När kakorna svalnat lite, skär i 3 cm sneda bitar.

Bild:

Nurlan Emir