Recept | Gryta | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Aubergine och Kikärtsgryta med kokosmjölk

Mustig vegetarisk gryta, mild men ändå med sting

Gör så här:

Koka ris.
Hacka löken grovt, skär paprika och aubergine i 1-2 cm stora tärningar. Fräs grönsakerna i olja i 3-4 minuter. Tillsätt Tikka masala (eller motsvarande cooking sauce) och kokosmjölk. Låt koka i 15 min. Tillsätt kikärtorna, låt koka i 7-8 minuter. Strö om du vill över korianderblad. Servera med ris, matyoghurt och limeklyftor.

Tips! Använd en mildare Tikka masala sauce om du inte vill ha sting alls men kokosmjölken rundar av bra.

Varor du kanske har hemma?

Ca 58,89 kr/port Summa 235,55 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Johan :

Gott, lättlagat. När jag lagade räckte det till säkert 5 portioner, men jag antar att det beror på hur mycket ris man har.

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst