Ajvargratinerad torsk
Mari Bergman

Ajvargratinerad torsk

20 minEnkelt
575,65 kr
4 portioner90,32 kr per portion
Lättlagad och snabb vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen. Ajvar är en paprikasås som görs på rostade paprikor och används ofta som smaksättning i grytor, som pålägg på bröd eller som tillbehör. (Tastelines Barnkasse v30 2016)

Tillbehör
200 gVanliga morötter
1 krmSalt Fint
1 tskVit balsamvinäger
1 mskOlivolja
0,5 stGurka
1 krmSvartpeppar Malen
3 dlBulgur
Torsk
0,5 stBasilika - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
600 gTorskfilé Färsk
0,75 tskSalt Fint
75 gGrana Padano
150 gAjvar
2 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Tina fisken om du använder fryst.

2

Torsk: Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form.

3

Blanda ihop ajvar relish med creme fraiche och riven grana padano. Skölj och finhacka basilika och blanda i. Bred röran över fisken och sätt in i ugnen ca 10 min.

4

Tillbehör: Koka bulgur/ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Skala och skiva morötterna tunt. Skölj och skiva gurkan tunt. Blanda i en skål med olja, balsamvinäger och en nypa salt och peppar.

Servera den ajvargratinerade torsken tillsammans med bulgur/ris och grönsaker.

Styling & Rekvisita (glas): www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 587 kcal, 41 g protein, 29 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell