Fisk & Skaldjursgryta

Fisk & Skaldjursgryta

50 minEnkelt
698,35 kr
4 portioner105,06 kr per portion
A la Pontus Frithiof Med blåmusslor och en touch av kokosmjölk.

390 mlKrossade Tomater
400 gRäkor i Lake
2 kgMusslor Färska
1 stPaprika
25 gFärsk ingefära
1 mskSalt Fint
1 stGul lök
150 gFärska champinjoner
1 stSchalottenlök
20 gMat & Bak Smör
1 stFärsk timjan
2 klyftaVitlök
250 gBroccoli
300 gLaxfilé
2 dlKokosmjölk
1 stChilipeppar Färsk
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskRåsocker Strö
300 gTorskfilé
33 clMatlagningsvin Vitt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 125 grader. Tvätta blåmusslorna noga. Skala och grovhacka gul lök, vitlök och timjan. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och timjan utan att det tar färg. Slå i musslorna och därefter halva vinflaskan. Koka under lock ca 3 min. Slå sedan av buljongen till en ny gryta eller kastrull och låt den koka upp.

2

Skala och riv ingefära. Kärna ur och finhacka chilipeppar. Tillsätt krossade tomater, ingefära, chili och kokosmjölk till buljongen. Låt koka i ca 30 min på svag värme. Smaka av med salt, peppar och lite råsocker för en bra balans. Tycker man mycket om chili kan man med fördel ha i mer sådan.

3

Skär paprikan i fina trekanter och dela broccolin i små buketter. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och låt grönsakerna steka på medelstark värme, så att de behåller krisp och färg. Slå av på en tallrik med lite hushållspapper på. Dela champinjonerna i fyra delar, stek dem i smör och lite olja, slå av på samma tallrik. Salta och peppra grönsakerna.

4

Lägg fisktärningarna i en ugnssäker form, salta och peppra. Finhacka schalottenlöken och strö över fisktärningarna. Slå över resterande av vinet och koka fisken i ugnen i 125 grader ca 7-8 min.

5

Slå i kokvätskan från fisken i grytan också. Tillsätt grönsakerna, räkorna, musslorna och vänd i fisken precis innan servering, försiktigt så bitarna ej går sönder.

Näringsvärde: 506Kcal 50g protein 24g fett 20g kolhydrater

SMAKLIG MÅLTID!