Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
2 msk | Rödvinsvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 tsk | Dijonsenap | |
1 dl | Olivolja | |
2 msk | Honung Flytande | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
2 msk | Rosmarin - torkad | |
1 krm | Salt | |
200 g | Fetaost | |
2 dl | Gröna Linser Torkade | |
2 st | Rödlök | |
1 kg | Potatis Amandine | |
400 g | Körsbärskvisttomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en långpanna.
Tvätta och skär potatisen i tunna klyftor. Skala och skiva rödlöken.
Ta ut plåten ur ugnen och lägg på potatis och lök. Krydda med rosmarin, salt och peppar och häll på rikligt med olja. Ugnsbaka i 20 minuter. Rör om, lägg på tomaterna och fetaosten. Häll lite olja på osten. Ugnsbaka ytterligare 10-15 minuter.
Koka under tiden linserna mjuka i saltat vatten, ca 20 minuter.
Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
Häll av vattnet från linserna och blanda dem med dressingen medan de fortfarande är varma.
Häll linserna över potatisarna och tomaterna och strö över basilikablad.
Bild:
Lennart Weibull
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Cocktailtomater på Kvist Klass1