Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
75 g | Grana Padano | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
800 g | Morötter | |
65 g | Ruccolasallat | |
275 g | Hummus | |
Från ditt skafferi | ||
1,5 tsk | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 tsk | Sambal Oelek | |
3 msk | Olivolja |
Värm ugnen till 200 grader.
Skala morötterna och skala och riv vitlök. Blanda morötterna med vitlök, 2 msk olja, honung, salt och peppar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 35-40 min.
Lägg kycklingfiléerna i en bunke. Tillsätt 1 tsk salt och sambal oelek och gnid in kryddorna ordentligt runt om kycklingen.
Stek kycklingfiléerna i 1 msk olja i en het panna i ca 2 min/sida. Sänk värmen och låt kycklingen steka klart i pannan. Skär sedan kycklingen i skivor.
Lägg upp hummusen i en skål. Lägg upp ruccolasalladen på ett fat och toppa med de rostade morötterna och skivad kyckling. Riv över grana padano. Servera tillsammans med hummus vid sidan av.
Bild:
Nurlan Emir
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel