Gå vidare till huvudinnehåll
Sambalkyckling med hummus och vitlöksrostade morötter
Mari Bergman

Sambalkyckling med hummus och vitlöksrostade morötter

45 minEnkelt
359,75 kr
4 portioner 39,90 kr per portion
Lättlagad kycklingrätt som lagas på endast fem huvudingredienser. Perfekt att göra en dag när middagen snabbt måste stå på bordet. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
75 gGrana Padano
600 gKycklingfile Fryst
800 gMorötter
65 gRuccolasallat
275 gHummus
Från ditt skafferi
1,5 tskSalt
2 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
2 tskSambal Oelek
3 mskOlivolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skala morötterna och skala och riv vitlök. Blanda morötterna med vitlök, 2 msk olja, honung, salt och peppar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 35-40 min.

3

Lägg kycklingfiléerna i en bunke. Tillsätt 1 tsk salt och sambal oelek och gnid in kryddorna ordentligt runt om kycklingen.

4

Stek kycklingfiléerna i 1 msk olja i en het panna i ca 2 min/sida. Sänk värmen och låt kycklingen steka klart i pannan. Skär sedan kycklingen i skivor.

5

Lägg upp hummusen i en skål. Lägg upp ruccolasalladen på ett fat och toppa med de rostade morötterna och skivad kyckling. Riv över grana padano. Servera tillsammans med hummus vid sidan av.

Bild:

Nurlan Emir