Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
100 g | Puylinser, (eller gröna linser) ca 3 dl | |
0,5 l | Grönsaksbuljong | |
150 g | Broccoli Färsk | |
3 msk | Olivolja | |
3 msk | Dijonsenap | |
2 msk | Vitvinsvinäger | |
0,5 msk | Honung | |
65 g | Rädisor, (0,5 knippe) | |
1 dl | Persilja - färsk, plockad | |
15 g | Gräslök - färsk, ca 0,5 dl, finhackad | |
130 g | Machesallat, (eller babyspenat) | |
150 g | Korshags gravad lax | |
1 msk | Citronjuice - råpressad | |
50 g | Sötmandel Spån, (rostade mandelspån) | |
130 g | Citron, (finriven citronzest från 1 citron) | |
1 krm | Salt, (efter smak) | |
1 krm | Svartpeppar, (efter smak) |
Sätt ugnen på 225°c.
Koka linserna i grönsaksbuljong under lock på låg värme ca 20 minuter tills mjuka med lite tuggmotstånd kvar. Häll av.
Skär broccolin i små buketter och lägg på en plåt. Ringla över 1 msk olivolja och salta med 1 krm salt. och rosta i ugnen ca 10 minuter tills den fått lite färg.
Vispa ihop senap, vinäger, honung, 1 krm salt och 2 msk olivolja till en dressing. Häll dressingen över de varma linserna och låt stå 5 minuter.
Skiva rädisorna tunt.
Blanda linser, broccoli, rädisor och örterna med salladsblad och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp på ett stort fat och lägg laxen ovanpå, toppa med mandel och citronzest.
Byt ut linserna mot kokta bönor eller quinoa.
1 Linser Svarta EKO 500g Biofood
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria