Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Gräddfil | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 tsk | Sambal Oelek | |
1 msk | Tomatpuré | |
Sötpotatisfrites | ||
1 kg | Sötpotatis | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
0,3 st | Isbergssallat | |
1 st | Kvisttomater | |
300 g | Hamburgerbröd | |
Sojaburgare | ||
1 tsk | Bakpulver | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Ägg | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 tsk | Salt | |
225 g | Edamamebönor | |
410 g | Sojabönor Konserv | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Persilja - färsk | |
Picklad lök | ||
1,5 dl | Ättiksprit | |
2 st | Rödlök | |
0,5 dl | Strösocker | |
1 tsk | Salt | |
1,5 dl | Vatten |
Sätt ugnen på 200 grader.
Picklad lök: Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka ihop ättika, vatten, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra till servering.
Sötpotatisfrites: Skala och skär sötpotatisen i stavar. Lägg sötpotatisstavarna på en ugnsplåt och massera in olja ordentligt. Salta efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.
Sojaburgare: Sila av de konserverade sojabönorna och spola under kallt vatten. Mixa samman alla ingredienser till burgarna i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Forma 4 stora burgare med vattensköljda händer och lägg på en skärbräda.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek sojaburgarna på medelvärme ca 5 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in burgarna i ugnen under potatisen ca 15 min.
Dressing: Blanda ihop gräddfil med tomatpuré, sambal oelek och honung. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Skölj salladen och riv av fyra blad. Skölj och skiva tomaten.
Montera ihop bröd (4 st), dressing, sallad och sojaburgare. Toppa med tomat och picklad lök. Servera tillsammans med sötpotatisfrites.
Styling & Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde:486 kcal, 16 g protein, 17 g fett, 62 g kolhydrater.
Använd färdiga vegoburgare för en ännu snabbare vardagsrätt.
2.Picklad lök: Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka ihop ättika, vatten, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra till servering.
3.Sötpotatisfrites: Skala och skär sötpotatisen i stavar. Lägg sötpotatisstavarna på en ugnsplåt och massera in olja ordentligt. Salta efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.
4.Sojaburgare: Sila av de konserverade sojabönorna och spola under kallt vatten. Mixa samman alla ingredienser till burgarna i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Forma 4 stora burgare med vattensköljda händer och lägg på en skärbräda. 5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek sojaburgarna på medelvärme ca 5 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in burgarna i ugnen under potatisen ca 15 min.
Dressing: Blanda ihop gräddfil med tomatpuré, sambal oelek och honung. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Skölj salladen och riv av fyra blad. Skölj och skiva tomaten.
Montera ihop bröd (4 st), dressing, sallad och sojaburgare. Toppa med tomat och picklad lök. Servera tillsammans med sötpotatisfrites.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel