Gå vidare till huvudinnehåll
Smörstekt spätta med persiljeyoghurt och krossad potatis
Mari Bergman

Smörstekt spätta med persiljeyoghurt och krossad potatis

30 minEnkelt
406,35 kr
4 portioner56,51 kr per portion
En smörstekt spätta som serveras med krossad potatis och en fantastisk god persiljeyoghurt. Enkelt och gott! Smaklig måltid! Tips, rätten är godast att äta nygjord.

Potatis
2 mskSmör
1 krmSalt Fint
700 gPotatis
Fisk
2 mskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
600 gRödspättafile
Tillbehör
250 gEdamamebönor
1 krmSalt Fint
Persiljeyoghurt
1 tskHonung Flytande
0,5 stPersilja - färsk
2 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
0,25 tskVitvinsvinäger
Instruktioner
1

Potatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten tills den är mjuk.

2

Persiljeyoghurt: Blanda yoghurt med sköljd finhackad persilja, honung och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.

3

Fisk: Salta och peppra spättafiléerna efter smak. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på medelhög värme i ca 2-3 min på båda sidor.

4

Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull till sojabönorna. Värm sojabönorna i ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp dem i en skål.

5

Potatis: Sila av potatisvattnet och lägg upp potatisen på ett fat. Tillsätt smör och krossa lite lätt med en gaffel. Servera fisken med krossad potatis, persiljeyoghurt och sojabönor.

Näringsvärde: 583 kcal. 45 g protein, 20 g fett, 48 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell