Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatis | ||
2 msk | Smör | |
1 krm | Salt Fint | |
700 g | Potatis | |
Fisk | ||
2 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint | |
2 msk | Olivolja | |
600 g | Rödspättafile | |
Tillbehör | ||
250 g | Edamamebönor | |
1 krm | Salt Fint | |
Persiljeyoghurt | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,25 tsk | Vitvinsvinäger |
Potatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten tills den är mjuk.
Persiljeyoghurt: Blanda yoghurt med sköljd finhackad persilja, honung och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Fisk: Salta och peppra spättafiléerna efter smak. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på medelhög värme i ca 2-3 min på båda sidor.
Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull till sojabönorna. Värm sojabönorna i ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp dem i en skål.
Potatis: Sila av potatisvattnet och lägg upp potatisen på ett fat. Tillsätt smör och krossa lite lätt med en gaffel. Servera fisken med krossad potatis, persiljeyoghurt och sojabönor.
Näringsvärde: 583 kcal. 45 g protein, 20 g fett, 48 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
2 Rödspättafilé MSC Fryst Feldt's
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko