Gå vidare till huvudinnehåll
Smörstekt spätta med persiljeyoghurt och krossad potatis
Mari Bergman

Smörstekt spätta med persiljeyoghurt och krossad potatis

30 minEnkelt
355,80 kr
4 portioner 52,10 kr per portion
En smörstekt spätta som serveras med krossad potatis och en fantastisk god persiljeyoghurt. Enkelt och gott! Smaklig måltid! Tips, rätten är godast att äta nygjord.

Potatis
2 mskSmör
1 krmSalt
700 gPotatis
Fisk
2 mskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
2 mskOlivolja
600 gRödspättafile
Tillbehör
250 gEdamamebönor
1 krmSalt
Persiljeyoghurt
1 tskHonung Flytande
0,5 stPersilja - färsk
2 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
0,25 tskVitvinsvinäger
Instruktioner
1

Potatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten tills den är mjuk.

2

Persiljeyoghurt: Blanda yoghurt med sköljd finhackad persilja, honung och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.

3

Fisk: Salta och peppra spättafiléerna efter smak. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på medelhög värme i ca 2-3 min på båda sidor.

4

Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull till sojabönorna. Värm sojabönorna i ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp dem i en skål.

5

Potatis: Sila av potatisvattnet och lägg upp potatisen på ett fat. Tillsätt smör och krossa lite lätt med en gaffel. Servera fisken med krossad potatis, persiljeyoghurt och sojabönor.

Näringsvärde: 583 kcal. 45 g protein, 20 g fett, 48 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell