Gå vidare till huvudinnehåll
Cajunsallad med grillad majskolv, paprika och färskpotatis

Cajunsallad med grillad majskolv, paprika och färskpotatis

45 minEnkelt
181,55 kr
8 portioner19,13 kr per portion
Matig och kryddig sallad som passar bra med grillat kött eller kyckling. (Tastelines vegokasse v33 2015)

Sallad
4 stMajskolv färdigkokt
1 stRomansallat
2 stRödlök
400 gInlagd Paprika
1 kgFärskpotatis
Dressing
3 mskTomatpuré
2 tskOlivolja
1 tskSalt Fint
1 tskTorkad oregano
2 tskJapansk soja
3 klyftaVitlök Vanlig
1,5 tskSpiskummin
0,5 stGul lök
1 krmKanel Malen
3 mskVitvinsvinäger
Instruktioner
1

Sallad: Koka färskpotatisen tills den är mjuk och låt den svalna. Dela potatisen på mitten.

2

Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Salta och peppra. Låt svalna.

3

Skär salladen i stora bitar. Skala och strimla löken.

4

Lägg potatis, majs, sallad och lök i en stor salladsskål. Häll ut det mesta av marinaden från paprikan och tillsätt paprikan och blanda runt.

5

Dressing: Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en liten skål och tillsätt tomatpuré, vinäger, spiskummin, kanel, oregano, salt, soja och olja. Vispa ihop och blanda ner i salladen. (Du kan även mixa ihop alla ingredienser i en matberedare så att du får en slät dressing.)

6

Låt gärna salladen stå och dra en stund innan servering.

Recept och

Bild:

Wolfgang Kleinschmidt