Matjessillkrans med smörstekt kavring och gräddfil
Abba

Matjessillkrans med smörstekt kavring och gräddfil

30 minEnkelt
248,15 kr
6 portioner25,30 kr per portion
Lika vacker som den är god - sill, potatis, gräddfil och smörstekt kavring som toppats med skivade rädisor, dill och röd stenbitsrom.

400 gMatjessill
50 gMat & Bak Smör
1 dlGräddfil
50 gKavring
2 stÄgg
0,5 stDill - färsk
50 gRädisor
500 gFärskpotatis
1 stGräslök - färsk
80 gCaviar & Stenbitsrom
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Börja med att koka ägg och potatis och låt svalna.

2

Tärna kavringen och i smör på medelvärme 3–5 minuter tills de är krispiga. Lägg över på en bit hushållspapper. Låt svalna.

3

Förbered nu resten av ingredienserna; skär äggen i klyftor, dela potatisen på mitten, skiva rädisorna tunt, och häll av sillen.

4

Montering: fördela ägg, potatis och matjessill på ett fat. Klicka på gräddfilen och toppa med kavringsmul, finhackad gräslök, skivade rädisor, röda stenbitsrom, malen svartpeppar och dillvippor.

Tips! Vill du lyxa lite extra är det gott att ringla lite brynt smör över din matjeskrans!

Vill du lyxa lite extra är det gott att ringla lite brynt smör över din matjeskrans!