Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
300 g | Vanliga morötter | |
1 tsk | Smör | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Purjolök | |
3 dl | Jasminris | |
Gryta | ||
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Kycklingfond | |
1 tsk | Kinesisk soja | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
0,5 st | Citron |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Skala morötterna och skär dem i ca 2 cm breda bitar. Skär purjolöken i stora bitar och skölj dem. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till grönsakerna.
Gryta: Skala löken. Finhacka vitlöken och skär den gula löken i klyftor.
Skär varje kycklingfilé i ca 5 bitar.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn kycklingbitarna och löken tills de har fått fin färg. Slå på grädde, crème fraiche och tillsätt timjan, buljong, soja och lite svartpeppar. Låt det koka ihop ca 5 min.
Tillbehör: Koka morötterna ca 5 min och purjolöken ca 2 min. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör och lite flingsalt. Lägg upp i en skål.
Gryta: Smaka av kycklinggrytan med citronsaft och ev lite mer salt och svartpeppar. Servera tillsammans med ris och smörslungade grönsaker.
Fota: Linnea Swärd
Näringsvärde: Kcal: 696 Fett: 34 g Protein: 39 g Kolhydrater: 56 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge