Gå vidare till huvudinnehåll
Västerbottenslax med pressad potatis
Hemmakock

Västerbottenslax med pressad potatis

30 minEnkelt
194,25 kr
4 portioner 31,17 kr per portion
Klassiker som kan göras i många varianter. Denna variant är både enkel, god och går snabbt!

Västerbottenslax
3 krmCitronpeppar
1 tskOlivolja
150 gRiven Västerbottensost
1 stLaxfilé Fryst
2 krmSalt
Ruccolasallad
1 stCitron
1 tskOlivolja
65 gRuccolasallat
2 stVanliga Tomater
Pressad potatis
1 krmSalt
800 gPotatis
Instruktioner
1

Skala och koka potatis i saltat vatten, gärna en mjölig sort. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform. Häll lite olja över laxen och salta + peppra. Fördela den rivna osten över bitarna. Laga mitt i ugnen ca 10-15 min tills laxen är genomstekt. Pressa potatisen tillsammans med lite salt. Blanda ruccolasalladen med olivolja, tomat och lite pressad citron. Servera!