Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Balsamvinäger | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 dl | Krossade Tomater | |
0,5 st | Gurka | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 st | Vanliga morötter | |
1 dl | Kalamataoliver | |
1 dl | Bladpersilja - färsk | |
200 g | Skruvpasta | |
2 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
2 msk | Torkad oregano | |
2 tsk | Salt | |
100 g | Fetaost | |
1 dl | Pumpakärnor | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 msk | Smör | |
1 dl | Kidneybönor | |
1 st | Rödlök |
Skär de färska tomaterna i bitar (eller använd de krossade tomaterna)
Fräs rödlöken och vitlöken i olja och smör på svag värme tills de mjuknar
Tillsätt morot, tomatpuré, paprikapulver och oregano.
Häll på tomaterna och låt såsen koka ihop i ca 15 minuter. Smaka av med salt, balsamvinäger och några varv med pepparkvarnen.
Lägg upp skivad gurka, oliver, fetaost, pumpafrön (rostade) och bladpersilja i olika skålar.
Servera med pastaskruvar.
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla