Gå vidare till huvudinnehåll
Lax med sparris, spenat och romsås
Findus

Lax med sparris, spenat och romsås

45 minEnkelt
537,05 kr
2 portioner 49,41 kr per portion
Lyxig vardagsrätt eller något riktigt gott under helgen! OBS! I denna rätt har vi använt 0,4 msk av förtjockningsmedel "Thick & Easy" för att reda spenaten och grädden. Tina fryst fisk i kylen över natten.

Duchessetoppar
1 stÄgg
0,5 krmVitpeppar Malen
200 gPotatis Fast
0,2 dlVispgrädde
1 tskSmör
2 krmSalt
0,5 mskRapsolja
100 gSpenat Hackad Fryst
1 krmSalt
1 krmCitronpeppar
200 gLaxfilé Fryst
0,5 krmSvartpeppar Malen
60 gSparris Färsk
0,2 dlVispgrädde
Romsås
1 mskDill - färsk
0,2 dlBerikad majsvälling
1 krmSalt
0,5 krmSvartpeppar Malen
15 gStorkornskaviar Röd
1,2 dlSmetana
0,6 dlMajonnäs
Instruktioner
1

Koka upp hackad spenat och grädde. Red av med Thick & Easy.

2

Lägg i skivad färsk sparris och sjud upp. Smaka av med salt och peppar.

3

Lägg spenat- och sparriskrämen i botten av ett bleck och lägg på tinad lax. Krydda laxen med salt och citronpeppar.

4

Sätt i ugn på 150 grader i cirka 15-20 minuter.

Romsås

1

Blanda ihop alla ingredienserna till romsåsen.

2

Smaka av med salt och peppar. Om den blir lite tjock tillsätt lite vatten.

Duchessetoppar

1

Koka skalad potatis och pressa ner i en bunke eller blandare.

2

Häll i äggula, smör och grädde. Rör om. Smaka sedan av med salt och peppar.

3

Lägg moset i spritspåse och spritsa toppar eller rosor på ett bleck.

4

Sätt i ugn på 200 grader ca 8-10 minuter tills potatisen får fin färg.

Tips! Toppa rätten med lite dill.

Toppa rätten med lite dill.

Bild:

Findus