Gå vidare till huvudinnehåll
Örtig fiskgryta med potatis
Hemmakock

Örtig fiskgryta med potatis

30 minEnkelt
154,65 kr
4 portioner 25,40 kr per portion
Örtig fiskgryta med potatis

Sallad
300 gMajskorn
35 gSalladsmix
Fiskgryta
1 tskTorkad gurkmeja
0,5 stPurjolök
0,5 stBladpersilja - färsk
0,5 mskDragon - torkad
1 stFiskbuljong
1 stGräslök - färsk
6 stPotatis Fast
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
800 gHokifilé
1 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Fiskgryta: Skölj och skiva purjolöken i tunna skivor.

2

Hacka persiljan och gräslöken.

3

Skala och skiva potatisen så tunt du kan.

4

Varva potatis med hackade örter i en gryta, salta och peppra.

5

Tillsätt grädde, gurkmeja och späd med vatten så att det precis täcker potatisen. Smula ner buljongtärningen, späd med lite vatten så att potatisen precis täcks.

6

Koka upp och sänk sedan värmen, sjud under lock i 20 minuter.

7

Sallad: Skölj salladen, häll vattnet av majsen. Lägg i salladsskål, smaksätt med lite örtsalt och olja.

8

Skär fisken i mindre bitar och krydda med salt, lägg ner i grytan, och låt sjuda i 7-10 minuter, beroende på fiskbitarnas storlek.

Servera fiskgrytan med majssalladen.