Gå vidare till huvudinnehåll
Laxbiffar med getost och honungsrostade rödbetor
Mari Bergman

Laxbiffar med getost och honungsrostade rödbetor

45 minEnkelt
322,60 kr
4 portioner 46,20 kr per portion
En perfekt vardagsrätt med saftiga laxbiffar som får smak av getost. Servera med ugnsrostade rödbetor och fänkål.

laxbiffar
1 stÄgg
500 gLaxfilé
0,5 tskRosmarin - torkad
1 tskSalt
1 mskSmör
100 gGetost, Chevre
2 tskCitron
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlStröbröd
Rödbetor
1 krmSalt
600 gRödbetor Färsk
1 mskHonung Flytande
50 gRuccolasallat
1 stFänkål Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
1 mskCitron
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rödbetor: Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Skölj och dela fänkålen i 8 bitar. Lägg allting på en plåt och ringla över olja och honung. Strö över salt och svartpeppar och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Laxbiffar: Skär den tinade laxen i mindre bitar och skala vitlöken. Lägg laxbitar och vitlök i en matberedare och tillsätt ägg, rosmarin, salt, peppar, citronsaft och ströbröd. Mixa tills du får en jämn konsistens. Tillsätt getosten i mindre bitar och mixa ihop snabbt.

4

Forma 6-8 biffar med vattensköljda händer. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxbiffarna gyllenbruna på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.

5

Rödbetor: Ta ut rödbetorna och blanda med sköljd ruccola på ett fat. Lägg på laxbiffarna och pressa över lite citronsaft.

Näringsvärde: Kcal: 679 Fett: 39 g Protein: 22 g Kolhydrater: 57 g