Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
1 st | Gul lök | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
800 g | Hela Tomater Konserverade | |
2 tsk | Chilipulver | |
1 dl | Cashewnötter Naturella | |
200 g | Halloumi | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
2,5 tsk | Kardemumma Mald | |
2,5 tsk | Kanel Malen | |
1 dl | Russin | |
500 g | Blomkål Fryst | |
3 msk | Rapsolja |
Riv löken på ett rivjärn. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med kryddorna några minuter.
Tillsätt tomaterna och mosa dem med en trägaffel. Dela blomkålen i små buketter. Lägg i såsen och låt puttra tills den är mjuk.
Tillsätt grädde, salt och cashewnötter och koka ihop några minuter. Smaka av med mer salt om det behövs.
Tärna halloumin och stek i oljan. Servera kormasåsen med ris och toppa med halloumi och russin.
Receptet kommer från kokboken "Studentköket" som är skriven och fotad av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlild. Boken ges ut av Ordalaget bokförlag.
Bild:
Lena Djuphammar, Pernilla Rönnlild
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kardemumma Malen 30g Kockens