Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Tandoorikyckling | ||
1,5 msk | Färsk ingefära | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Rapsolja | |
0,75 tsk | Spiskummin | |
1,5 tsk | Salt | |
700 g | Kycklinginnerfile Fryst | |
1,5 tsk | Garam Masala | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Lime | |
0,75 tsk | Koriander - torkad | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 msk | Tomatpuré | |
0,75 msk | Chiliflakes | |
200 g | Yoghurt för Matlagning | |
Mango- och myntasallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Mango Färsk | |
1 msk | Rapsolja | |
0,5 st | Lime | |
0,5 st | Rödlök | |
1 st | Gurka | |
1 st | Mynta - färsk | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tandoorikyckling: Blanda garam masala, spiskummin, koriander, chiliflakes, peppar och salt med yoghurt i en stor bunke. Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda tillsammans med yoghurten och tillsätt olja, honung, tomatpuré och limesaft. Tillsätt den tinade kycklingen och blanda om ordentligt.
Lägg över kycklingen i en ugnsform och sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Mango- och myntasallad: Skala mangon och gurkan. Dela gurkan på längden och skrapa bort det vattniga med hjälp av en sked. Skär gurka och mango i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken och skölj och finhacka myntan. Blanda samman i en skål och tillsätt limesaft och olja. Smaka av med en nypa salt och peppar.
Servera tandoorikycklingen tillsammans med ris och mango- och myntasallad.
Näringsvärde: Kcal: 601 Fett: 20 g Protein: 45 g Kolhydrater: 58 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria