Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
65 g | Ruccolasallat | |
1 st | Röd Paprika | |
0,5 st | Citron | |
2 msk | Olivolja | |
125 g | Körsbärstomater | |
Rotfruktsgratäng | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
250 g | Vanliga morötter | |
2 msk | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 msk | Vetemjöl | |
150 g | Riven Ost | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
4 dl | Standardmjölk | |
300 g | Palsternacka | |
300 g | Potatis Fast | |
120 g | Rökt Skinka | |
1 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rotfruktsgratäng: Skala potatis, palsternacka, morot, lök och vitlök. Skiva rotfrukterna i 1/2 cm tjocka slantar. Skär lök och vitlök i tunna skivor. Lägg hälften av rotfrukterna och löken i en ugnsfast form. Lägg ett lager med skinka över och lägg sedan över resterande mängd rotfrukter och lök. Toppa gärna med potatisen överst.
Värm smöret i en kastrull på spisen. Vispa ut mjölet och slå på mjölk och grädde. Låt såsen koka upp under omrörning. Sänk värmen och krydda med timjan, salt och peppar. Tillsätt hälften av osten och rör om. Häll såsen i formen och strö över resten av osten. Sätt in i ugnen ca 30-35 min.
Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Skär paprikan i mindre bitar och halvera tomaterna. Blanda allting i en skål, ringla över lite olja och pressa över saften från en halv citron.
Servera gratängen med salladen.
Näringsvärde: Kcal: 605, Fett: 39 g, Protein: 25 g, Kolhydrater: 35 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt