Gå vidare till huvudinnehåll
Clariasburgare med picklad rödlök
Gårdsfisk

Clariasburgare med picklad rödlök

40 minEnkelt
305,15 kr
4 portioner 36,79 kr per portion
God och lättlagad burgare toppad med picklad rödlök. En favorit som går hem hos alla i familjen!

Picklad rödlök
2 dlStrösocker
2 stRödlök
3 dlVatten
1 dlÄttiksprit
0,25 stIsbergssallat
2 stTomater
4 stHamburgerbröd
400 gÖvrig fisk
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
50 gRostad Lök
Sås
2 mskMajonnäs
1 tskDijonsenap
1 dlSojagurt naturell
0,25 stGurka
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Skala och skär löken i tunna skivor.

2

Häll alla ingredienser till lagen i en kastrull och ta av när det börjar koka. Häll över rödlöken och låt vila.

3

Lägg färsen i en bunke och krydda med salt och peppar. Provstek en liten bit av färsen för att kontrollera kryddningen.

4

Rulla stora bollar av färsen och platta till dom. Stek i valfritt fett tills burgaren fått fin färg och är färdig inuti.

5

Bland alla ingredienser till såsen och rör runt.

6

Rosta hamburgerbrödet och lägg i alla tillbehören tillsammans med såsen och den picklade rödlöken.