Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Burgare | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt | |
0,5 msk | Smör | |
0,5 st | Gul lök | |
500 g | Nötfärs | |
2 tsk | Spiskummin | |
Salsa | ||
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Avokado | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Citron | |
0,5 tsk | Salt | |
2 st | Kvisttomater | |
Tillbehör | ||
100 g | Salladsmix | |
480 g | Pitabröd |
Sätt ugnen på 175 grader.
Burgare: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda samman med nötfärsen i en bunke och krydda med spiskummin, salt och peppar. Forma 4 st burgare.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg sedan över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Salsa: Skölj och tärna tomat och paprika. Skala och finhacka rödlök och tärna avokadon. Blanda i en skål och tillsätt sköljd finhackad persilja, citronsaft och skal, honung, olja, salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Värm pitabröden 1 min i ugnen.
Fyll pitabröden med sallad, salsa och burgare. Ät och njut.
Näringsvärde: 760 kcal, 37 g protein, 42 g fett, 57 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1