Finchips med avokadokräm, pilgrimsmusslor och laxrom

Finchips med avokadokräm, pilgrimsmusslor och laxrom

15 minEnkelt
83,85 kr
1 portion14,37 kr per portion
Dessa små piffiga ting är perfekta som en förrätt om du serverar ett par- tre stycken per person, men de passar också perfekt som ett litet tilltugg till minglet eller som en aptitretare före middagen.

20 gRom
1 mskGräslök - färsk
1 mskRapsolja
1 mskMat & Bak Smör
0,5 stCitronjuice - råpressad
2 krmSalt Fint
0,5 mskOlivolja
200 gPilgrimsmusslor
30 gChips
2 krmSvartpeppar Malen
1 stAvokado
Instruktioner
1

Dela och kärna ur avokadon och gröp ur köttet ner i en skål. Mixa helt slätt tillsammans med olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar. Plasta in och ställ kallt.

2

Dela pilgrimsmusslorna på längden med en vass kniv så att du får 12 lite smalare skivor. Hetta upp oljan i en panna och fräs musslorna hastigt så att de precis får färg. Lägg i smör och vänd runt, låt det gå några sekunder till. Ta upp musslorna och lägg dem på en tallrik, salta och peppra lätt.

3

Klicka upp eller spritsa avokadokräm på chipsen. Lägg på en stekt pilgrimsmussla och lite rom. Toppa med gräslök och servera direkt.

Recept ur boken "Flexitarianens kokbok - mycket grönt, lite kött" skriven av Eleonora von Essen (Tukan förlag).

Bild:

Linda Prieditis