Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
0,25 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 msk | Dijonsenap | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
70 g | Machesallat | |
Biffar | ||
1 tsk | Salt | |
200 g | Rödbetor | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 st | Ägg | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Kapris | |
1 msk | Olivolja | |
500 g | Nötfärs | |
Potatis | ||
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis | |
2 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min tills potatisen får fin gyllene färg.
Biffar: Skala och grovriv rödbetor på ett rivjärn och finhacka kaprisen. Blanda färsen med rödbetor, kapris, dijonsenap, ägg, salt och peppar i en bunke. Forma 8 biffar och stek dem i olja och smör ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Sås: Blanda creme fraiche med dijonsenap, vinäger och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Servera biffarna tillsammans med rostad potatis, sås och sallad.
Näringsvärde: 618 kcal, 33g protein, 38g fett, 34g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla