Silviakaka
Malin J Andersson

Silviakaka

50 minEnkelt
52,45 kr
1 portion22,43 kr per portion
Klassisk långpannekaka som uppskattas av både stora och små! Vår silviakaka räcker till cirka 30 bitar och går utmärkt att frysa in.

Kaka
6 stÄgg
1 mskBakpulver
6 dlStrösocker
3 dlVatten
6 dlVetemjöl
Glasyr
3 dlStrösocker
0,5 mskVaniljsocker
200 gMat & Bak Smör
Topping
100 gRiven kokos
Instruktioner
1

Kaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ned vetemjöl och bakpulver i smeten, blanda.

2

Koka upp vattnet. Häll ned vattnet i smeten och vispa ihop.

3

Häll smeten i en smord långpanna, ca 30x40 cm, och grädda längst ned i ugnen i ca 30 minuter. Känn efter med en provsticka, den ska inte vara smetig. När kakan är klar låter du den svalna på bänken.

4

Glasyr: Smält smör och socker i en kastrull, dra av från plattan och rör ned vaniljsockret.

5

När kakan svalnat, bred glasyren på kakan och strö över kokosflingor. Skär kakan i lagom stora rutor då glasyren stelnat.

Bild:

Kerstin Eriksson