Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Rödlök | |
324 g | Hamburgerbröd | |
0,5 st | Romansallat | |
Picklad gurka | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 tsk | Strösocker | |
0,5 st | Gurka | |
2 tsk | Ättika | |
Burgare | ||
1 msk | Japansk soja | |
0,5 msk | Risvinäger | |
1 st | Ägg | |
2 dl | Panko | |
0,5 msk | Honung | |
1 dl | Vetemjöl | |
560 g | Portabellosvamp | |
1 dl | Rapsolja | |
Potatis | ||
1 tsk | Strösocker | |
800 g | Potatis | |
2 msk | Rapsolja | |
2 msk | Japansk soja | |
1 st | Bakplåtspapper | |
Chilimajonnäs | ||
1 krm | Salt | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Chilisås Original | |
1 tsk | Risvinäger | |
2 dl | Rapsolja | |
0,5 tsk | Sesamolja |
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Klyfta potatisen och lägg i en bunke. Häll på olja, soja och socker. Rör om väl och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 30-40 minuter.
Picklad gurka: Skiva gurkan tunt. Blanda ihop ättika, socker och salt i en bunke och lägg i gurkan. Blanda om ordentligt och låt stå och dra till servering.
Chilimajonnäs: Knäck ägget och separera äggulan från äggvitan. Vispa äggulan och tillsätt oljan droppvis under konstant vispning. När majonnäsen börjar binda sig och bli krämig, tillsätts risvinäger, sesamolja, chilisås och lite salt. Vispa samman försiktigt.
Burgare: Borsta bort eventuell jord från svamparna. Tvätta dem inte med vatten, då drar de vattnet till sig. Skär av foten och nedre delen av botten av hatten så ytan blir plan.
Blanda ihop soja, risvinäger och honung väl. Pensla på svampburgarna. Låt stå och dra i 5-10 minuter. Lägg mjöl, panko och ägg på varsin tallrik. Vispa upp ägget. Panera svampen genom att först vända den i mjöl, sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankon. Var noggrann så att all yta täcks av de tre delarna av paneringen.
Stek svampburgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på varje sida. Paneringen ska bli gyllene och frasig. Var försiktig vid vändningen så att paneringen inte ramlar av. Stek gärna sidorna på burgarna så blir de extra frasiga. Låt rinna av på hushållspapper i någon minut före servering.
Servera portabelloburgarna i hamburgerbröd med chilimajo, picklad gurka, tunt skivade rödlöksskivor och salladsblad samt den sojarostade potatisen. Lite extra chilimajo att doppa potatisarna i är gott till.
Näringsvärde: 841 kcal, 19 g protein, 42 g fett, 93 g kolhydrater.
Bild:
Magnus Skoglöf
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel