Gå vidare till huvudinnehåll
Korngrynsgryta med borlottibönor
Hemmakock

Korngrynsgryta med borlottibönor

1 tMedel
265,15 kr
4 portioner 36,89 kr per portion
Italiensk rustik korngrynsgryta med borlottibönor

1 klyftaVitlök
1 stMorötter
0,5 stSalvia - färsk
300 gBaguette
2 mskOlivolja
1 stGul lök
1,5 dlKorngryn
3 stItaliensk Örtagårdsbuljong
1 lVatten
75 gParmesanost
800 gBorlottibönor
Instruktioner
1

Skala och riv moroten grovt. Finhacka löken och fräs allt tillsammans i 2 msk smör eller olivolja. Tillsätt finhackad vitlök när löken blivit mjuk och vänta någon minut. Häll därefter i 1 liter vatten och buljongen. Låt koka upp och tillsätt därefter korngrynen. Låt koka i ca 40 min på svag värme.

Under tiden, riv parmesanosten, skölj av bönorna och hacka salvian. Efter 40 min, tillsätt bönorna och salvian och låt koka ytterligare 5 min.

Tag ut 1/3 av grytan, mixa i matberedare eller med stavmixer och häll sedan tillbaka igen. Tag av från plattan och rör ned den rivna parmesanosten. Tillsätt mer vatten om grytan känns för tjock.

Servera med baguette och ringla över lite olivolja.