Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Torskrygg | ||
1 msk | Persilja - fryst | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Citron | |
1 msk | Basilika - fryst | |
300 g | Torskrygg Fryst | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
Tillbehör | ||
1 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
250 g | Haricot Verts Fryst | |
Potatis | ||
400 g | Potatis | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Persilja - fryst | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen till 160 grader.
Potatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Torskrygg: Lägg den tinade torsken i en ugnsfast form. Salta och peppra lite lätt.
Skala och riv vitlök och blanda med persilja, basilika, olja, rivet citronskal, citronsaft, crème fraiche, honung, salt och peppar. Bred gremolatablandningen över fisken och gratinera i ugn i ca 10-12 min.
Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull och sjud haricots vertsen i ca 1 min. Sila av vattnet och tillsätt smör till haricots vertsen.
Potatis: Sila av potatisvattnet. Tillsätt smör och persilja till potatisen och vänd runt.
Servera den gremolatagratinerade torskryggen med persiljeslungad potatis och haricots verts.
Näringsvärde: 651 kcal, 33 g protein, 27 g fett, 43 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla