Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Harissadipp | ||
0,5 st | Mynta - färsk | |
2 msk | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
380 g | Vita Bönor Stora | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 msk | Harissa | |
Spett | ||
2 msk | Olivolja | |
2 st | Rödlök | |
130 g | Citron, 1 st | |
4 krm | Salt | |
275 g | Vegetarisk kebab | |
1 msk | Japansk soja | |
1 st | Grillpinnar | |
1 st | Zucchini | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
1 st | Röd Paprika | |
Myntaris | ||
400 g | Jasminris | |
0,5 st | Mynta - färsk |
Värm ugnen till 175 grader.
Spett: Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär zucchini och paprika i spettvänliga bitar.
Varva grönsaker och Oumph på spett. Ringla olja och soja över spetten och krydda med chiliflakes och salt. Halvera citronen. Lägg spetten och citronhalvor på ett grillgaller över en ugnsplåt och sätt in i ugnen i ca 30 min.
Myntaris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Finhacka myntan och lägg i en stor skål. Blanda sedan det kokta riset med myntan.
Harissadipp: Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Mixa samman bönor, mynta, harissa, spiskummin, rapsolja och honung till en slät dipp. Smaka av med salt.
Servera Oumphspetten tillsammans med myntaris och harissadipp. Pressa citronsaft över rätten från de grillade citronerna.
Näringsvärde: 530 kcal, 21 g protein, 18 g fett, 66 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria