Gå vidare till huvudinnehåll
Oumphspett med harissadipp
Mari Bergman

Oumphspett med harissadipp

45 minEnkelt
222,65 kr
4 portioner 35,84 kr per portion
Goda grillspett med Oumph och grönsaker som serveras med en krämig dipp och ris smaksatt med mynta. Tips! Tina gärna Oumphen i kylen över natten.

Harissadipp
0,5 stMynta - färsk
2 mskRapsolja
1 krmSalt
380 gVita Bönor Stora
0,5 tskSpiskummin
1 tskHonung Flytande
1 mskHarissa
Spett
2 mskOlivolja
2 stRödlök
130 gCitron, 1 st
4 krmSalt
275 gVegetarisk kebab
1 mskJapansk soja
1 stGrillpinnar
1 stZucchini
0,5 tskChiliflakes
1 stRöd Paprika
Myntaris
400 gJasminris
0,5 stMynta - färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Spett: Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär zucchini och paprika i spettvänliga bitar.

3

Varva grönsaker och Oumph på spett. Ringla olja och soja över spetten och krydda med chiliflakes och salt. Halvera citronen. Lägg spetten och citronhalvor på ett grillgaller över en ugnsplåt och sätt in i ugnen i ca 30 min.

4

Myntaris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Finhacka myntan och lägg i en stor skål. Blanda sedan det kokta riset med myntan.

5

Harissadipp: Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Mixa samman bönor, mynta, harissa, spiskummin, rapsolja och honung till en slät dipp. Smaka av med salt.

6

Servera Oumphspetten tillsammans med myntaris och harissadipp. Pressa citronsaft över rätten från de grillade citronerna.

Näringsvärde: 530 kcal, 21 g protein, 18 g fett, 66 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir