Thailändska fiskkakor med Nouc Cham
Hemmakock

Thailändska fiskkakor med Nouc Cham

10 minEnkelt
418,45 kr
4 portioner42,43 kr per portion
Thailändska fiskkakor med Nouc Cham

Nouc Cham-sås
2 mskStrösocker
40 mlLimejuice - råpressad
1 klyftaVitlök Vanlig
2 stChilipeppar Röd
Fiskkakor
200 gTorskfilé
1 stÄgg
400 gLaxfilé
1 tskCitrongräs Färsk
10 gLimeblad
50 gFärsk ingefära
1 stKoriander - färsk
5 mskFisksås - Asiatisk
3 stLime
1 stSchalottenlök
2 tskChilipeppar & -pulver
Instruktioner
1

Skala ingefäran och skär ner den i småbitar tillsammans med chili, limeblad, citrongräs och schalotten

2

Stoppa det i en mixer och kör till en puré. Tillsätt lite av fisksåsen och limejuice. Hacka eller pulsa fisken i en mixer. Blanda fisk med chilipurén, ägget och den hackade koriandern. Forma smeten till små kakor. Stek eller fritera i olja.

3

Skiva chili och vitlök tunt. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör tills sockret lösts upp. Såsen kan med fördel göras i förväg, den håller sig fräsch i månader. Servera med ris och/eller pickles.

4

Till servering: te ett isbergssalladsblad och gör ett paket med fiskkaka, mynta och koriander inuti. Doppa i såsen.