Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Brysselkålssallad | ||
150 g | Citron, (1 st) | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Flingsalt | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 st | Dill - färsk | |
3 msk | Olivolja | |
1 msk | Äppelcidervinäger | |
500 g | Brysselkål | |
Karamelliserade mandlar | ||
1 msk | Smör | |
2 msk | Honung Flytande | |
2 krm | Flingsalt | |
100 g | Sötmandel Naturell |
Karamelliserade mandlar: Stek mandlarna i smör och salt i ca 5 min under omrörning. Tillsätt honung och låt mandlarna karamelliseras i ca 1 min. Häll över mandlarna på bakplåtspapper och låt dem svalna.
Brysselkålssallad: Skölj brysselkålen och hyvla den tunt med hjälp av en matberedare eller mandolin.
Blanda ihop olja, äppelcidervinäger, honung, rivet citronskal, 2 tsk citronsaft, dijonsenap och finhackad dill till en dressing. Blanda brysselkålen ordentligt med dressingen och smaka av med salt. Lägg upp salladen i en vacker skål.
Grovhacka mandlarna och strö över salladen. Klart att servera!
Bild:
Simon Bajada
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla