Gå vidare till huvudinnehåll
Brysselkålssallad med karamelliserade mandlar
Mari Bergman

Brysselkålssallad med karamelliserade mandlar

20 minEnkelt
139,90 kr
8 portioner10,22 kr per portion
Krispig och fräsch sallad på strimlad brysselkål som toppas med karamelliserade mandlar. Ljuvligt gott som tillbehör på exempelvis julbordet.

Brysselkålssallad
150 gCitron, (1 st)
0,5 tskHonung Flytande
1 krmFlingsalt
1 tskDijonsenap
1 stDill - färsk
3 mskOlivolja
1 mskÄppelcidervinäger
500 gBrysselkål
Karamelliserade mandlar
1 mskSmör
2 mskHonung Flytande
2 krmFlingsalt
100 gSötmandel Naturell
Instruktioner
1

Karamelliserade mandlar: Stek mandlarna i smör och salt i ca 5 min under omrörning. Tillsätt honung och låt mandlarna karamelliseras i ca 1 min. Häll över mandlarna på bakplåtspapper och låt dem svalna.

2

Brysselkålssallad: Skölj brysselkålen och hyvla den tunt med hjälp av en matberedare eller mandolin.

3

Blanda ihop olja, äppelcidervinäger, honung, rivet citronskal, 2 tsk citronsaft, dijonsenap och finhackad dill till en dressing. Blanda brysselkålen ordentligt med dressingen och smaka av med salt. Lägg upp salladen i en vacker skål.

4

Grovhacka mandlarna och strö över salladen. Klart att servera!

Bild:

Simon Bajada