Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Raita | ||
0,5 st | Mynta - färsk | |
2 krm | Vitvinsvinäger | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,25 st | Gurka | |
1 krm | Spiskummin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt Fint | |
1 st | Tomater | |
1 msk | Vatten | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
Chicken korma | ||
200 g | Kormasås | |
2 tsk | Rapsolja | |
1 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt Fint | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
Blomkålsris | ||
1 tsk | Rapsolja | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint |
Chicken korma: Tärna kycklingfilén. Hetta upp olja i en stekpanna bryn kycklingen runt om i 2-3 min. Krydda med salt och peppar och tillsätt kormasås och vatten. Låt kycklingen puttra i såsen på låg värme i ca 10 min.
Raita: Finhacka mynta och persilja. Tärna gurka och tomat smått. Blanda samman med yoghurt, vatten och vitvinsvinäger i en skål. Tillsätt spiskummin och smaka av med salt och peppar.
Blomkålsris: Finhacka blomkålen till ett smul och blanda med olja, salt och svartpeppar i en skål.
Servera chicken korman med blomkålsris och raita.
Näringsvärde: 481 kcal, 43 g protein, 20 g fett, 30 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfilé Tvådelad Guldfågeln