Gå vidare till huvudinnehåll
Snabb chicken korma med blomkålsris och raita
Mari Bergman

Snabb chicken korma med blomkålsris och raita

20 minEnkelt
332,20 kr
2 portioner 56,02 kr per portion
Lättlagad och smakrik kyckling i kormasås som serveras med gott blomkålsris och raita. Lika gott till vardag som till helg. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Raita
0,5 stMynta - färsk
2 krmVitvinsvinäger
0,5 stPersilja - färsk
0,25 stGurka
1 krmSpiskummin
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt
1 stTomater
1 mskVatten
0,5 dlYoghurt för Matlagning
Chicken korma
200 gKormasås
2 tskRapsolja
1 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt
300 gFärsk kycklingfilé
Blomkålsris
1 tskRapsolja
0,5 stBlomkål Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
Instruktioner
1

Chicken korma: Tärna kycklingfilén. Hetta upp olja i en stekpanna bryn kycklingen runt om i 2-3 min. Krydda med salt och peppar och tillsätt kormasås och vatten. Låt kycklingen puttra i såsen på låg värme i ca 10 min.

2

Raita: Finhacka mynta och persilja. Tärna gurka och tomat smått. Blanda samman med yoghurt, vatten och vitvinsvinäger i en skål. Tillsätt spiskummin och smaka av med salt och peppar.

3

Blomkålsris: Finhacka blomkålen till ett smul och blanda med olja, salt och svartpeppar i en skål.

4

Servera chicken korman med blomkålsris och raita.

Näringsvärde: 481 kcal, 43 g protein, 20 g fett, 30 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir