Misobakad torskrygg med krämig kokosgurka, jalapeño och svart ris
Mari Bergman

Misobakad torskrygg med krämig kokosgurka, jalapeño och svart ris

50 minEnkelt
602,40 kr
4 portioner77,21 kr per portion
Låt asiatiska smaker piffa till. Torsk är mager och får extra syra och sting med smaker som miso, lime och jalapeño chiliflakes.

Tillbehör
150 gOstronskivling
2 tskRapsolja
1 stBroccoli Färsk
400 gSvart Ris
2 tskSesamfrö
1 krmSalt Fint
Misobakad torskrygg
1,5 mskMisopasta
2 mskHonung Flytande
0,5 mskFärsk ingefära
1 stLime
2 klyftaVitlök Vanlig
2 tskJapansk soja
600 gTorskrygg
3 tskRapsolja
Kokosgurka
1 stGurka
1 tskChiliflakes
2 krmSalt Fint
25 gSalladslök
1 stLime
1 stMynta - färsk
4 mskKokosgrädde
Instruktioner
1

Misobakad torskrygg: Dela torskryggsfilén i fyra portionsbitar och lägg i en form.

2

Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, rapsolja, misopasta, honung, soja och limesaft i en skål. Fördela hälften av misomarinaden över torsken och låt den marinera i kylen i ca 30 min.

3

Värm ugnen till 225 grader grillvärme.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Dela broccolin i mindre buketter och dela svampen i mindre bitar.

5

Kokosgurka: Skiva gurkorna, strimla salladslöken och finhacka myntan. Blanda i en skål och tillsätt rivet limeskal, limesaft, jalapeño chiliflakes och kokosgrädde. Smaka av med salt.

6

Tillbehör: Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen krispig. Krydda med lite salt.

7

Koka upp vatten i en kastrull och koka broccolibuketterna i ca 1 min. Sila av vattnet.

8

Misobakad torskrygg: Ta ut torsken ur kylen och tillsätt resten av misomarinaden över fisken. Sätt in torsken högt upp i ugnen och grilla i 2 min så att den får en karamelliserad yta. Ta ut torsken och sänk ugnsvärmen till 160 grader varmluft.

9

Sätt in torsken i mitten av ugnen igen och låt fisken stekas klart till 50 grader. Använd gärna en stektermometer.

10

Ta fram djupa tallrikar och fördela ris i botten. Toppa med kokosgurka, stekt svamp, broccoli och misobakad torsk. Strö över lite sesamfrön, ät och njut!

Bild:

Roland Persson