Fish and chips med Rödstrimma, remouladsås och ärtröra
Gårdsfisk

Fish and chips med Rödstrimma, remouladsås och ärtröra

45 minEnkelt
457,75 kr
4 portioner64,14 kr per portion
Fish and chips med Rödstrimma, remouladsås och ärtröra

Remouladsås
1 tskCurry
1 dlPickles
2 dlMajonnäs
Frityrsmet
2 tskBakpulver
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar
2 dlMineralvatten
0,5 stDill - färsk
2 tskMajsstärkelse
0,5 stCitron
3 dlVetemjöl
1 kgÖvrig fisk
4 stBakpotatis
1 lFrityrolja
Ärtröra
250 gGröna Ärtor Frysta
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskOlivolja
1 krmSvartpeppar
0,5 stCitron
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Börja med remouladsåsen, hacka pickles fint och blanda samman med majonnäsen och curry. Ställ åt sidan.

2

Tina ärtorna, mixa med vitlöksklyftorna och olivoljan. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

3

Ta en bunke och blanda samman vetemjöl, maizena och bakpulver till frityrsmeten. Rör försiktigt ner mineralvattnet och citronen så att det blir en slät smet. Salta och peppra och låt smeten svälla i 20 minuter. Hacka det fina på dillen och tillsätt försiktigt i smeten.

4

Dags för pommes! Men vi tänkte att du själv får avgöra hur du vill göra din pommes. Köpa färdiga eller göra fina stavar och fritera?

5

Häll upp 1 dl vetemjöl i en tallrik och vänd fiskfiléerna i mjölet innan de doppas i frityrsmeten. Lägg ner fisken försiktigt i oljan (max två filéer i taget) och låt fritera till den fått en gyllenbrun färg.