Gå vidare till huvudinnehåll
Ulrika Davidssons auberginerullar med fetaost
Ulrika Davidsson

Ulrika Davidssons auberginerullar med fetaost

40 minEnkelt
327,50 kr
4 portioner 42,87 kr per portion
Både hälsosamt och fantastiskt gott, kan det bli bättre? Laga auberginerullar med fetaost och mustig tomatsås efter recept av Ulrika Davidsson. Tips, färdig rätt håller sig bra i kylen ca 3-4 dagar.

Tomatsås
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
2 tskHonung
1 stRödlök
400 gKörsbärstomater Konserverade
0,5 mskHerbes de Provence
1 krmSalt
1 mskOlivolja
Topping
25 gPinjenötter
100 gFetaost
Rullar
0,5 dlPesto Grön
2 stAubergine
1 krmSvartpeppar Malen
100 gSoltorkade Tomater
100 gFetaost
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSalt
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Rullar: Skiva aubergine i 1/2 cm tunna skivor. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på lite salt och svartpeppar. Lägg skivorna på en ren skärbräda. Fördela pesto och fetaost på varje aubergineskiva. Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsfast form med skarven neråt.

3

Tomatsås: Skala och strimla lök och finhacka vitlök. Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter. Tillsätt körsbärstomater, Herbes de Provence och honung. Låt koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Häll tomatsåsen över auberginerullarna.

4

Topping: Smula över fetaost och toppa med pinjekärnor, gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

Näringsvärde: 485 kcal, 15 g protein, 36 g fett, 22 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell