Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 tsk | Honung | |
1 st | Rödlök | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
0,5 msk | Herbes de Provence | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
Topping | ||
25 g | Pinjenötter | |
100 g | Fetaost | |
Rullar | ||
0,5 dl | Pesto Grön | |
2 st | Aubergine | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
100 g | Fetaost | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 225 grader.
Rullar: Skiva aubergine i 1/2 cm tunna skivor. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på lite salt och svartpeppar. Lägg skivorna på en ren skärbräda. Fördela pesto och fetaost på varje aubergineskiva. Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsfast form med skarven neråt.
Tomatsås: Skala och strimla lök och finhacka vitlök. Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter. Tillsätt körsbärstomater, Herbes de Provence och honung. Låt koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Häll tomatsåsen över auberginerullarna.
Topping: Smula över fetaost och toppa med pinjekärnor, gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
Näringsvärde: 485 kcal, 15 g protein, 36 g fett, 22 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt