Summer vego bowl
Mari Bergman

Summer vego bowl

40 minEnkelt
339,35 kr
4 portioner28,03 kr per portion
Vacker och god skål med godsaker som stekt halloumi, rostad sötpotatis, granatäppelkärnor och krämig avokado.

Tillbehör
0,5 stGurka
200 gHalloumi
1 stAvokado
0,5 stCitron
1 mskOlivolja
35 gMachesallat
1 stGranatäpple
Kryddiga kikärtor
0,5 tskHonung Flytande
0,25 tskCayennepeppar
380 gKikärtor Kokta
0,5 tskPaprikakrydda
1 mskOlivolja
0,25 tskSalt Fint
0,5 stBlomkål Färsk
Sötpotatis
1 krmSalt Fint
500 gSötpotatis
1 mskFärsk ingefära
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatisen och lägg på en plåt. Skala vitlök och ingefära och riv fint på ett rivjärn. Blanda sötpotatisen med vitlök, ingefära, olja och salt efter smak på plåten. Sprid ut ordentligt så att de inte ligger på varandra. Rosta i ca 20-25 min så att de får en fin gyllenbrun färg.

3

Kryddiga kikärtor: Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten. Skölj och skär blomkålen i små fina buketter.

4

Stek blomkål och kikärtor i olja och krydda med cayennepeppar, paprikapulver och salt. Fräs ihop så att det blir lite krispigt. Ringla över honung och häll över i en skål. Torka ur pannan.

5

Tillbehör: Skär halloumin i kuber. Pilla ur granatäppelkärnor och lägg i en skål. Skär avokadon i skivor och strimla långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare. Ta inte med kärnhuset. Du kan även tärna gurkan smått om du föredrar det.

6

Stek halloumikuberna gyllene runt om i olja i en varm stekpanna strax innan servering.

7

Montering: Ta fram 4 skålar. Placera sallad i botten och pressa över citronsaft.

8

Fördela sötpotatis, kryddiga kikärtor, halloumi och gurkstrimlor (som du rullar ihop i händerna) runt om i skålen. Avsluta med att toppa med avokadoskivor och granatäppelkärnor. Ät och njut!

Näringsvärde: 534 kcal, 20 g protein, 27 g fett, 48 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist