Barnens kasslergratäng
Åse Falkman Fredrikson

Barnens kasslergratäng

30 minEnkelt
308,15 kr
4 portioner35,11 kr per portion
Barnvänlig middag på kassler i ugn från 56kilo.se. Prova Åse Falkman Fredriksons härligt enkla och omtyckta gratäng med kassler som huvudingrediens.

0,5 dlChilisås
1 krmSalt Fint
2 tskKinesisk soja
1 tskOregano - färsk
4 stKvisttomater
1 mskTomatpuré
2 tskMat & Bak Smör
2 dlRiven Ost
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGul lök
1 tskSambal Oelek
2,5 dlVispgrädde
600 gKassler
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskRökt paprikapulver
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Putsa kasslern och skär i knappt 1 cm tjocka skivor. Skiva tomaterna. Varva i ugnsform.

3

Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i matfett. Lägg över i kastrull och koka upp med övriga ingredienser, förutom osten.

4

Smaka av. Häll såsen över kasslern och tomaterna strö osten över.

5

Gratinera i ugn i cirka 20 minuter.

6

Servera med t.ex. ris, blomkålsris eller ugnsrostade grönsaker.

Receptet kommer från boken "Mina favoriter - Enkla recept för vardag och fest", Tukan förlag. Näringsvärde; 519 kcal, 38 g protein, 35 g fett, 10 g kolhydrater

Bild:

Åse Falkman Fredrikson