Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tzatziki | ||
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Lime | |
1,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Biffar | ||
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
100 g | Portabellosvamp | |
1 krm | Spiskummin | |
0,5 msk | Grönsaksbuljong | |
2 krm | Chiliflakes | |
40 g | Valnötter | |
1 krm | Paprikakrydda | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
380 g | Kidneybönor | |
1 tsk | Bakpulver | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 dl | Panko | |
Potatis | ||
350 g | Potatis Fast | |
3 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
Sallad | ||
125 g | Edamamebönor | |
0,5 st | Huvudsallat | |
2 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja |
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen och dela i kvartar. Lägg dem i en ugnsfast form och tillsätt salt och olja. Blanda om och rosta i ugn i ca 30 min.
Tzatziki: Skölj gurkan och riv den grovt på ett rivjärn. Pressa ur vätskan och blanda gurkrivet med yoghurt. Skala och riv i vitlök och tillsätt limeskal- och saft samt honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Biffar: Tärna svampen smått. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen med vitlök, spiskummin, paprikakrydda, chiliflakes och salt på medelvärme så att svampen mjuknar.
Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Mixa samman bönor, persilja, buljong och bakpulver med hjälp av en stavmixer i en bunke. Grovhacka valnötterna och tillsätt. Blanda ner den frästa svampen i smeten och forma 4 biffar. Vänd biffarna i pankoströbröd.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 5 min på båda sidor.
Sallad: Skölj och strimla salladen och blanda med sojabönor, lite olja och balsamvinäger.
Servera bön- och portabellobiffarna med rostad potatis, tzatziki och sallad.
Näringsvärde: 805 kcal. 33 g protein, 38 g fett, 72 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria