Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Yoghurtdipp | ||
2,5 tsk | Chilisås Original | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
Couscoussallad | ||
4 dl | Couscous | |
0,5 st | Purjolök | |
1 st | Äpple Granny Smith | |
0,5 msk | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt | |
1 st | Bladpersilja - färsk | |
4 dl | Vatten | |
1 st | Citron | |
1 st | Granatäpple | |
0,5 g | Saffran | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Spätta | ||
0,5 tsk | Spiskummin | |
2 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
600 g | Rödspättafile Fryst |
Sätt ugnen på 175 grader.
Couscoussallad: Lägg couscousen i en skål. Värm upp vatten med saffran och buljong i en kastrull. Slå den varma buljongen över couscousen. Tillsätt olja och blanda om. Täck med plastfolie och låt stå 10 min.
Spätta: Lägg spättafiléerna i en ugnsfast form. Krydda med spiskummin samt salt efter smak. Ringla över lite olja och klicka över lite smör. Sätt in i ugnen ca 10 min.
Couscoussallad: Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna. Skölj och tärna äpplet. Skölj och finhacka purjolök och persilja. Tillsätt alla ingredienser till couscousen. Skölj citronen och riv i skal samt tillsätt citronsaft. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
Yoghurtdipp: Smaka av yoghurten med lite salt och peppar och tillsätt eventuellt chilisås efter smak.
Servera spättan med couscoussallad och yoghurtdipp.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 619 kcal, 45 g protein, 15 g fett, 70 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla