Gå vidare till huvudinnehåll
Rabarberkompott med biscottismul
Kokbok

Rabarberkompott med biscottismul

30 minEnkelt
109,75 kr
4 portioner 14,40 kr per portion
Helt klart sommarens fräschaste och mest lättlagad dessert. Syrlig och söt!

Rabarberkompott
500 gFärsk rabarber
0,5 dlVatten
1 stKanel Hel
1,25 dlStrösocker
Topping
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 dlSöta kex & kakor
Instruktioner
1

Skala rabarbern om den är grov. Skär den i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med socker, vatten och kanelstång.

2

Låt koka på svag värme tills sockret och vattnet kokat in i rabarbern. Lyft ur kanelstången och fördela kompotten i fyra glas.

3

Toppa med en klick turkisk yoghurt och krossade biscotti.

Receptet är hämtat ur boken "Lättlagad sommarmat" av Åsa Swanberg (Ordalaget Bokförlag).

Bild:

Malou Holm