Hamburgare med cheddar, karamelliserad lök, ugnsbakad tomat och tryffelmajonnäs

Hamburgare med cheddar, karamelliserad lök, ugnsbakad tomat och tryffelmajonnäs

3 tEnkelt
495,45 kr
4 portioner65,18 kr per portion
En fet och härligt köttig burgare som vi har serverat tusentals av på The Flying Elk – helt enkelt en av våra signaturrätter. Använd gärna grovmalen färs av 70 procent högrev och 30 procent oxbringa.

Grillad hamburgare
1 tskSalt Fint
50 gHamburgerost
50 gCheddarost
800 gKöttfärs - Nöt
2 krmSvartpeppar Malen
Ugnsbakade tomater
4 stPlommontomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
Tillbehör
4 stHamburgerbröd
2 mskDijonsenap
Karamelliserad lök
1 krmSalt Fint
2 stGul lök
1 mskRapsolja
1 mskMat & Bak Smör
Tryffelmajonnäs
1,5 tskVitvinsvinäger
1 stTryffel
1 tskCitron
1 stÄgg
1 dlOlivolja
1 krmSalt Fint
1 tskTryffelolja
Instruktioner
1

Ugnsbakade tomater: Dela tomaterna, lägg dem på en plåt med snittytan uppåt. Krydda med salt och peppar. Baka dem i 120 graders ugnsvärme med öppet spjäll eller med ugnsluckan lite på glänt i 2–3 timmar, tills de blir lätt torkade.

Karamelliserad lök: Skala och strimla löken. Fräs den på svag värme i en panna med smör och olja i 20–30 minuter så att den blir karamelliserad. Rör om då och då så att den inte fastnar. Salta.

Tryffelmajonnäs: Vispa ihop äggulan och vinägern i en skål. Tillsätt oljan droppvis till en början under ständig vispning tills det blir en emulsion, öka sedan mängden. Smaka av med salt och citronsaft. Vänd ner 2 tsk hackad tryffel.

Tillbehör: Grilla bröden på båda sidorna så att de får fina grillränder. Bred senap på bröden.

Grillad hamburgare: Forma färsen löst till fyra hamburgare utan att arbeta den för mycket. Krydda hamburgarna ordentligt runtom med salt och peppar. Grilla dem sedan över kraftig glöd i 2-3 minuter på varje sida. Lägg på ostarna och låt dem smälta.

Servering: Bred majonnäs på brödets underdel. Lägg på en hamburgare, lite karamelliserad lök och en bakad tomat. Lägg ihop med brödets överdel.