Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
50 g | Rostad Lök | |
Tillbehör | ||
50 g | Valnötter | |
0,5 st | Romansallat | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Päron | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
50 g | Rädisor | |
Pasta | ||
0,5 st | Basilika - färsk | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
70 g | Färsk bladspenat | |
400 g | Tagliatelle | |
140 g | Gorgonzola | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell |
Pasta: Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Tillbehör: Skölj grönsakerna. Strimla salladen, skär gurkan i halvmånar, skiva päronet och halvera rädisorna. Lägg upp i en skål och ringla över lite olivolja och pressa över citronsaft. Salta och peppra efter smak. Toppa med valnötter.
Pasta: Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs spenaten hastigt. Tillsätt creme fraiche och 1 dl av det kokande pastavattnet. Smula i 100 gram ost och rör om. Tillsätt citronskal och saft. Häll av pastavattnet och blanda pastan med såsen. Strö över hackad basilika, smula över resten av osten och toppa med rostad lök.
Servera gorgonzolapastan med sallad.
Näringsvärde: 801 kcal, 22 g protein, 49 g fett, 66 g kolhydrater.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1