Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
200 g | Grissini | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 st | Bakplåtspapper | |
280 g | Bacon Skivat | |
Gazpacho | ||
2 st | Röd Paprika | |
2 msk | Olivolja | |
2 cm | Chilipeppar Röd | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
2 st | Äpple Golden Delicius | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
5 st | Kvisttomater | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt Fint | |
2 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Lägg ut baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 10-15 min eller tills skinkan är torr och knaprig.
Gazpacho: Skölj paprika, äpple, gurka, tomater, chilipeppar och mynta. Skala vitlöken. Skala äpplet, ta bort kärnhuset och skär i mindre bitar. Skär paprika, gurka och tomat i mindre bitar. Mixa samman alla ingredienser till gazpachon i en blender eller matberedare till en slät soppa.
Servera gazpachon med en klick creme fraiche samt baconchips och grissini vid sidan om.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 633 kcal, 17 g protein, 43 g fett, 45 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria