Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lemon curd | ||
2 dl | Strösocker | |
6 st | Ägg | |
120 g | Smör | |
3 st | Citron - Eko | |
Vit chokladkräm | ||
100 g | Vit Blockchoklad | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 st | Citron - Eko | |
150 g | Färskost Naturell | |
Topping | ||
2 tsk | Florsocker | |
1 tsk | Olivolja | |
1 st | Basilika - färsk | |
2 dl | Smetana | |
400 g | Jordgubbar Färska |
Pizza: Använd färdig deg eller baka egen från vårt grundrecept på romersk pizzadeg. Förbered alla toppings i god tid
Vit chokladkräm: Vispa grädden. Smält chokladen i ett vattenbad.
Vispa ihop ihop färskost med den smälta chokladen. Riv i citronskal och vänd försiktigt ner grädden. Ställ kallt i kylen.
Lemon curd: Vispa ihop 4 hela ägg och ytterligare 2 äggulor i en stor bunke.
Lägg smör, strösocker, rivet skal och saft från citronerna i en kastrull. Smält samman på låg värme och låt sedan svalna.
Tillsätt smörblandningen lite i taget till de vispade äggen och vispa samman. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud sakta på låg värme under konstant vispning tills curden tjocknar. Ta av från plattan och sila curden genom en finmaskig sil. Låt curden svalna.
Pizza: Värm ugnen till 250–270 grader grillvärme. Lägg gärna in gjutjärnspannor och plåtar i ugnen för att få upp ugnsvärmen ordentligt. Förvärm en pizzasten för bästa resultat.
Kavla ut en av pizzabullarna i taget till stora runda pizzor. Bred ett lager smetana på pizzan och sedan ett lager lemoncurd över.
Grädda pizzan på den förvärmda pizzastenen tills pizzan får rejält med färg på kanterna.
Pensla kanterna med lite olivolja. Toppa pizzan med vit chokladkräm, lemoncurd och halverade jordgubbar. Dekorera med basilikablad och pudra över florsocker. Servera och njut av pizzan när det nygräddad.
Bild:
Sam Britz
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Basilika Kruka Stor EKO Klass1