Recept | Huvudrätt | Nötkött

Wallenbergare

Wallenbergare

Himelsk gott

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Dela äggen och separera vitan från gulan. Lägg kalvfärsen tillsammans med äggulor och kryddor i en matberedare. Kör en liten stund tills allt är väl blandat. Fortsätt med grädden som tillsätts i en fin stråle.
Strö ut siktat ströbröd på en plåt med smörpapper. Klicka ut färsen med hjälp av två skedar. Strö över ströbrödet och platta till och forma färsen med en stekspade. Gör två minder Wallenbergare per person så är de lättare att hantera.
Värm upp stekpannan med smör och och när det fått färg läggs Wallenbergarna i med hjälp av stekspaden.- Stek dem sakta på inte alltför hög värme, det tar ca 4 minuter på varje sida.
Koka poatatisen och häll av vattnet. Kör med elvispen degkrokar direkt ner i potatiskastrullen. Lägg i 3 msk smör, ost och tillsätt mjölken som du värmt innan. Smaka av med salt och muskot och ev några tag med pepparkvarnen.
Servera med små gröna ärtor och lingonsylt.

Ca 64,18 kr/port Summa 256,70 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Anna :

Hej! Tack för era bra tips! Jag har justerat receptet så nu ska allt stämma. Matglada hälsningar, Anna

Christian :

Jättegott. Går att göra utan matberedare. Jag stekte klart Wallenbergarna i ugnen. Det tog dock längre tid än 40min - närmare 1h. Hade ingen ost i då det saknas information.

Jakob :

Jätte gott men det är lite omständligt tycker jag.

Anna-maria :

Var ska osten komma in?

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst