Vinpocherad torsk med pepparrot och kokt potatis
Mari Bergman

Vinpocherad torsk med pepparrot och kokt potatis

30 minEnkelt
592,60 kr
4 portioner103,08 kr per portion
Lättlagad och god torskrätt med härlig smak från pepparroten på toppen. Går även att göra med annan vit fisk som t.ex. kolja.

Tillbehör
800 gPotatis Fast
1 stAluminiumfolie
1 dlPepparrot Färsk
Fisk
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSalt Fint
100 gFärskost Örter
250 gVanliga morötter
1 mskMat & Bak Smör
1 krmVitpeppar Malen
600 gTorskfilé Färsk
0,5 stPurjolök
2,5 dlMatlagningsvin Vitt
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten.

2

Fisk: Ta bort ev ben från fiskfiléerna. Skär fisken i portions stora bitar och krydda med salt och peppar. Skölj och finhacka purjolöken. Skala och skiva morötterna tunt.

3

Fräs lök och morot i smör i en stor stekpanna några minuter utan att det tar färg. Häll på vinet och koka upp.

4

Lägg i fisken och sjud sakta under lock cirka 5 minuter. Lyft upp fisken med hålslev och håll den varm på ett fat under folie.

5

Tillsätt färskosten i pannan och rör tills den smält. Blanda i finhackad persilja och smaka av med salt och peppar.

6

Lägg tillbaka fisken i såsen och värm försiktigt. Eller häll såsen över fisken på fatet.

7

Tillbehör: Skala och riv pepparroten och sila av potatisen.

Servera din fisk med kokt potatis och lite riven pepparrot på toppen.

Näringsvärde: 455 kcal, 39 g protein, 14 g fett, 40 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd