Recept | Buffé | Skaldjur

Västerbottenspaj med frisk räk- och äppelröra

Västerbottenspaj med frisk räk- och äppelröra

En smarrig och simpel västerbottenpaj som passar till alla tillställningar. Perfekt som bufférätt! (Tastelines matkasse v25 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och koka potatis om du inte redan har färdigkokt och låt svalna.

2. Pajdeg: Blanda ihop mjölet med smöret till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 20 min om tid finns. Förgrädda ca 10 min.

3. Fyllning: Blanda ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar i en bunke. Skär den kalla kokta potatisen i 1 cm tjocka skivor. Fördela potatisen jämt över pajbotten och häll över äggstanningen. Sätt in i ugnen ca 20-30 min beroende på ugn.

4. Räk- och äppelröra: Sila av räkspadet. Skala och tärna äpplet fint. Skölj och finhacka gräslöken och tvätta och riv citronskalet av en halv citron. Blanda räkorna med äppeltärningar, gräslök, citronskal   och 1 tsk citronsaft och matyoghurt. Smaka av med salt och peppar.

Servera pajen med räk- och äppelröran.


Recept: Mari Bergman

Näringsvärde:
Kcal: 603
Fett: 29 g
Protein: 29 g
Kolhydrater: 59 g

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst